keskiviikko 20. tammikuuta 2016

#034 Hevosihmisten vastakkainasettelu

Olen miettinyt jonkin aikaa.. Miksi hevosihmiset ovat toisilleen niin ilkeitä? Hevosenomistajat puhuvat shittiä toisistaan seläntakana. Jos joku mokaa, pitää heti olla kommentoimassa, että mikä meni väärin. Toisen istuntaa, apujenkäyttöä, vaatteita ja jopa hevosta saatetaan arvostella. En ymmärrä mikä antaa ihmisille oikeuden puhua toisista inhottavia asioita, vaikka ei tiedä koko asiasta yhtään mitään.

Niin. Se tyttö, joka ei saanut tunnilla nostettua laukkaa. Hän voi olla ratsastanut vasta puoli vuotta, hevonen on laiska tai muuten vaativa ratsastaa. Tämä ei ole tytön vika. Ratsastuksenopettajan tehtävä on auttaa häntä korjaamaan virheitä ja kehittymään ratsastajana. Hän ei tarvitse muiden kommentteja asiasta.

Se suomenhevosella ratsastava tyttö joka tuli sinua vastaan maastossa. Rungottomalla stulalla, verkkareilla ja halpa kypärä päässä. Hänellä ei ehkä ollut varaa parempaan. Ehkä hän ei koe tarvitsevansa kingslandin huppareita ja kenttää.

Se kilparatsastaja, joka pamautti hevostaan raipalla, kun se temppuili maneesin suulla. Hevonen ehkä pelleili. Ratsukko ehkä vasta harjoitteli, oli ensimmäistä kertaa isommissa kisoissa? Kilpasuoritus on mentävä. Sillä ei ole mitään väliä mitä yleisössä olevat sanovat suorituksesta. He eivät tiedä mitään hevosesta tai ratsastajasta.


On myös olemassa ikuinen kiista pihatoista ja talleista. Täytyy vain ymmärtää että ihmisillä on erilaisia näkökulmia asioihin. Sinä pihattoryhmän täti. Sinun kantasi ei ola absoluuttisesti oikein. Ihmiset loimittavat hevosiaan jos kokevat sen tarpeelliseksi.

Yksityistallissa hevosensa pitävä. Kaikki eivät halua tarhata hevosiaan postimerkkitarhoissa ja punnita jokaista heinäpussia erikseen.

Kaikki me, ratsastuskoululaiset, alkeisratsastajat, puskailiat, kouluratsastajat, esteratsastajat, lännenratsastajat, kilpailijat. Kaikki harrastamme ehkä ihaninta urheilulaijia, missä on mukana hevosia, valmentajia, ystäviä. Emmekö voisi joskus olla kritisoimatta toisia ja vain ratsastaa?

Mielipiteitä?

4 kommenttia: