tiistai 1. syyskuuta 2015

#024 Ravia!

Lauantaina vedin siis taas ihan perus treenin. Tälläkertaa purin Viltsulta vähän virtaa pyytämällä sen niin reippaaseen raviin, kuin se vain pystyy mennä. Viltsu nimittäin helposti kaahailee. Tähän mennessä olen vain yrittänyt jarrutella, mutta nyt paloi pinna.


Kun olimme juosseet reilut yli 20 kierrosta kenttää ympäri ihan hirveää ravia, alkoi Viltsu vihdoin rauhoittua. Ainakin yhteen asiaan voin olla tyytyväinen. Viltsu käytti kerrankin takapäätä kunnolla.


Kun ei Viltsua vaan kiinnosta pysähtyä! Kyllä se sitten, kun päästään siihen pysähdykseen, pysyy kiltisti paikoillaan. Mutta välillä tuon puhvelin pysäyttäminen on ollut ihan hirveää repimistä! Sitähän en todellakaan haluaisi tehdä, mutta joskus on vain aivan pakko.


Onko kellään neuvoja/harjoituksia jotka edistäisi Viltsun keskittymistä?

11 kommenttia:

  1. Munkin heppa välillä häslä,silloin laitan sen oikeesti töihin. Pahin mitä sen touhon kanssa voi tehdä,niin mennä kenttää ympäri. Kokeile tehdä eri kokoisia voltteja ja vaikka esim. väistöjä tai jotai tekemistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tehnyt paljon noita voltteja, mutta ei toimi tämän kanssa. Kiihdyttelee vain enemmän :( ja väistöjä ollaan harjoteltu jonkin verran mutta en paljoa uskalla niitä tehdä ilman valmentajaa, kun Viltsu on vielä niin raaka :( Mutta kiitti vinkeistä, koitan soveltaa noita!:)

      Poista
  2. yritä tehdä tätä, voi auttaa tai sitten ei; pysähdys- väistä suoraan sisään ja sitten ulos- pysähdys- ravia, aina kun hevonen lähtee sun käsisitä niin toistat tehtävän uudestaan. Itse teen tätä tehtävää aina alkuverryttelyissä koska saan selän ylös! Tätä tehtävää voi käyttää moneen tarkoitukseen ja voi ehkä auttaakkin sun ongelmaan :D

    Liityin, liitytkö takas?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://itchinonmatkassa.blogspot.fi/

      Poista
    2. Kokeilen tuotakin tehtävää, kuulostaa kivalta!:) Ja liityn blogiisi :)

      Poista
  3. siut on haastettu http://ewejapam.blogspot.fi/2015/09/liebster-award-haastepostaus.html

    VastaaPoista
  4. Tuohon kaasutteluongelmaan antaisin sellaista vinkkiä, että pidät jo käynnissä pohkeen kokoajan kiinni ja annat vaikkapa joka toinen askel pienen pohjeavun. Näin hevonen tottuu heti alusta siihen, että se jalka on siinä lähellä ja se saa koskea kylkeen ilman, että se heti olisi merkki eteenpäinmenosta. On vähän paha sanoa, että johtuuko kiihdyttely tästä, kun en ole videota teidän menosta nähnyt. Toinen asia on aloittaa työskentely vähän pidemmällä ohjalla (toki eri asia jos hevonen lähtee kaasuttelemaan ilman hallintaa pidemmällä ohjalla!) ja pyrkiä saamaan hevonen rennoksi. Yrität saada hevosta reagoimaan mahdollisimman pieneen sormien liikautukseen asettumalla ja rapsutat aina asetuksen sisäkädellä, kun hevonen asettuu. Tätä voi tehdä sekä käynnissä, että ravissa. Tarvittaessa luultavasti myös laukassa, itsellä ei ole ollut tarvetta, joten en varmaksi mene sanomaan toimiiko siinä. Kannattaa harjoitella myös hevosen pidättämistä istunnalla sekä kevennyksellä. Keventäessä et menekään hevosen vauhtia, vaan vatsalihaksia jännittäen alat hidastamaan ja madaltamaan kevennystäsi samalla ohjalla hieman pidättäen. Siirtymiset on myös hyvä vaihtoehto. Teet paljon siirtymisiä heti alusta alkaen. Päätät esimerkiksi, että jokaisen sivun puolessavälissä pysäytät käynnistä. Sitten, kun tämä alkaa sujua, otatkin sivujen puolessavälissä ravia esimerkiksi 5 askelta ja takaisin käyntiin. Tämän sujuessa ravia, ja käyntiin joka sivun puolessavälissä jne. Ja jos onnistuu, niin tämän jälkeen ravaat perustahtista ravia muualla, mutta sivujen puolessavälissä hidastatkin ravia mahdollisimman hitaaksi(taikka lyhyet sivut mahd. hidasta ravia). Mun blogi muuten löytyy osoitteesta http://www.hillajahepat.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wou miten pitkä vastaus :0 Vinkit kuulostaa hyviltä, voisin yrittää noita. Ja voi olla, että pohkeeni välillä koskevatkin vahingossa Viltsun kylkiä. Pidän jalan nimittäin hyvinkin rentona, aina kun ratsastan :) mutta yritän tuota kevennysjuttua!:) Käyn katsomassa blogiasi!

      Poista
  5. Ihana banneri!! & kiva postaus. :)

    VastaaPoista