perjantai 28. elokuuta 2015

#023 Gumbölen iltakisat

Noniin! Tämänkin postauksen kirjoittaminen vähän vierähti. Mutta ei se mitään. 

Eli keskiviikkona lähdin suoraan koulun jälkeen bussilla kisapaikalle. Kilpailut olivat espoossa, mutta niihin oli vaikea päästä, sillä en ole ennen niillä seuduilla liikkunut. Lopulta kuitenkin pääsimme turvallisesti kisapaikalle.

Hyppäsimme kaksi rataa, joista molemmista tuli ikäväkyllä hylsy. Luokat olivat 80cm ja 90cm.


Verryttely oli maneesissa. Se oli järjestetty tosi hyvin, sillä kokoajan oli tilaa hypätä ja tehdä kaikenlaista, kun yleensä ei tilaa juurikaan ole. Verryttelyssä koitin saada Viltsun aluksi taipuisaksi. Sitten aloin nostella laukkoja molempiin suuntin. Vielä ennen rataa hyppäsin pari kertaa molemmat verryttelyesteet. Sen jälkeen menin kentälle valmistautumaan.


80cm rata ei mielestäni mennyt kovinkaan hyvin. Ensimmäinen este tultiin reippaassa laukassa, mutta siinä päällä vaihtui sitten väärä laukka, enkä saanut Viltsua hidastamaan, jotta olisin voinut vaihtaa laukan. Hyppäsimme sitten toisen esteen väärässä laukassa. Siinä tuli sitten neljä askelta väliä kolmoselle ja laukka vaihtui hienosti oikeaan. Neljäs este oli yhden askeleen sarja. Tätä ennen Viltsu yritti vähän lähteä käsistä, mutta onneksi uusi martingaali auttoi hidastamisessa. Huhhuh!



Sitten viidennen ja kuudennen esteen välissä oli taas neljä askelta. Viides este meni todella hienosti, mutta kuudennelle tuli kielto. En oikein ymmärrä miksi Viltsu kielsi, askeleetkin menivät täydellisesti kohdilleen. No siihen sitten uusi yritys ja Viltsu hyppäsi erittäin hienosti! Sitten seitsemäs este. Sekin ylittyi hienosti.

Ja sitten miksi meidät hylättiin. No perusradassahan oli kahdeksaskin este. Olin luullut, että seitsemän olisi viimeinen este, sillä koko radassa oli yhteensä vain 12 estettä. Ja yleensä, jos on 12 estettä, niin perusrata loppuu seiskaan. No turha tätä on jäädä junnaamaan!




No 90cm radalla Viltsu kielsi kolmannelle ja kuudennelle esteelle. Eli molempien neljän askeleen sarjojen toisille esteille. En ymmärrä mikä sillä oikein on noita sarjoja kohtaan! Paljon vain harjoitusta niin hyvä tulee! Toivottavasti Jaana tulisi nyt viikonloppuna valmentamaan, niin saataisiin näihin sarjoihin joku kohtuus.

No pääasiassa olin tyytyväinen. Olihan tuo meidän ensimmäinen 90cm rata! Seuraavia kisoja odotellessa!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti