keskiviikko 20. toukokuuta 2015

#013 Minun ja Viltsun vaikeudet

Heissan!

Tänään oli taas keskiviikko - ratsastuspäivä! Kävi tosi hyvä tuuri, että oli niin hyvä ilma, Melkein t-paita keli. Mutta asiaan.

Eli huristin koulun jälkeen bussilla Viltsun luokse. Vitsu oli todella reippaana, sillä oli tosiaan ollut 2 päivää liikuttamatta. Maanantaina rakensimme aitaa ja tiistaina oli  koulujuttuja.


Tässä vaiheessa Viltsun pää on alkanut pysymään aika hyvin oikeilla kohdilla. Nykyään se käyttää jo selkäänsä. Vaikeutemme eivät kuitenkaan liity siihen, vaan siihen, että Viltsu ei malta pitää samaa tahtia yllä koko ajan, vaan tekee itsestään kiihdytyksiä ja hidastuksia. Ihan mielensä mukaan.

En ole aivan varma, johtuuko tämä Viltsusta, vai minusta itsestäni, sillä siitä on tullut nykyään todella herkkä ja pienikin istunnanmuutos voi tosiaan vaikuttaa tempoon aika tavalla. Kun esimerkiksi nojaan taaksepäin, viltsu lähtee pidempää, reipasta ravia ja kun käännään itseän istuinluista hieman sisäänpäin, Viltsu nostaa laukan.


Voihan tämä tietysti johtua Viltsustakin, kun energiaa kertyy, eikä sitä treenata ehkä aivan tarpeeksi. Onhan kyseessä kuitenkin 7 vuotias pv- ruuna. Toivon kuitenkin, että syy on ensimmäinen. Omaa istuntaa ja ratsastusta on aika helppo muuttaa, kuntaas tämänhetkinen aika ei riitä enempään, kuin 5 ratsastuskertaan viikossa.

Olemme me saaneet kehujakin. Viime sunnuntaina Jaanan valmennuksessa aloitimme esimerkiksi ensiaskeleet pohkeenväistöön! Siinä meni jo erittäin hienosti!


Tässä näette esimerkillisen ratsastusasennon! Ottakaa oppia!;)

Tämänpäiväinen ratsastus meni tosi hyvin! Menin ensin satulalla, mutta Viltsun rauhoituttua menin vielä ilman satulaa. Sen jälkeen ratsastin Viltsun laitumelle. Se näytti tosi tyytyväiseltä päästessään syömään Vihreää! Vihdoinkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti